top of page
Ara
  • imkbsuvariortaokul

Hedeflerimiz

Güncelleme tarihi: 15 Oca 2020



Okullar, öğrencilerin öfkelerini tanıyabilecekleri ve bu duyguyu en iyi şekilde nasıl göstereceklerini öğrenebilecekleri en uygun yerlerdir. Bu nedenle, öğrencilere duygularını nasıl düzgün şekilde düzenleyebileceklerini öğretmek için kapsamlı ve iyi organize edilmiş programlara ihtiyaç vardır.
Hedef yaş grubumuz 10-13. Onları seçmenin temel nedeni, çoğu ergenin duygularını kontrol etmekte zorlaştırdığı en güç dönem olarak kabul edilen ergen olmaya yaklaşmalarıdır. Bu nedenle, 10-13 yaş grubundaki öğrencilerle çalışmak, hem okullara hem de eğitimcilere ve öğrencilere ve ailelerine sonraki yıllarda daha iyi iletişim kurarak barışçıl bir yaşam sürdürmelerinde yardımcı olacaktır.Projemiz, öfke yönetimi faaliyetlerini yürütmek için eğitimcilerin yetkinlik ve becerilerini artırarak ve öfkeyi geride bırakan huzurlu, hoşgörülü öğrencilerle daha olumlu okul ortamları oluşturmak suretiyle ortak okullarda etkili öfke yönetim programları için güçlü bir temel oluşturmayı amaçlamaktadır.

 








Proje Özeti

Günümüzde eğitimcilerin karşılaştığı en büyük zorluklardan biri, öfke dürtülerini kontrol edemez gibi görünen öğrencilerle nasıl başa çıkılacağıdır. Her ne kadar az sayıda olsa da, bu öğrenci grubu ve uygunsuz öfke ifadeleriyle ilişkili sorunlar ebeveynlerin, eğitimcilerin, okulların ve akıl sağlığı topluluğunun en ciddi kaygıları arasında kalmaktadır.

Bu öğrencilerin öfke sorunları ile mücadele etmelerine yardımcı olmak için ne yapılabilir? Bazı okullar öfke belirtilerini tanıma ve sakinleşip durumu olumlu yönde ele almak için harekete geçmeyi öğrenme süreci olan öfke yönetim programını yürütmektedir. Programın sistematik, planlı ve sürekli olması halinde iyileştirme yapılması kaçınılmazdır.

Projemiz, her bir ortağın deneyimini, öfke yönetimi eksikliğinden kaynaklanan öğrencilerin davranış problemleriyle başa çıkmak için çeşitli yöntemler ve etkili yaklaşımları geliştirme fikriyle doğdu. 6 ortak okul, sınıflardaki davranış problemlerini yönetme, tehditle başa çıkma , öğrenciler arasında zorbalık, disiplin sorunları nedeniyle düşük akademik başarı, bazı öğrencilerin şiddet içeren veya içermeyen ısrarcı saldırgan davranışları, bazı öğrencilerin kişilikler arası becerilerinin zayıf olması ve takım çalışmasındaki özgüven eksikliğini tespit etti.

Uluslararası ortaklığa sahip ortamlarda bu sorunlara çözümler bulmak için projemizi tasarladık: Bu proje basit, uygulaması kolay bir Öfke Yönetimi Programı tasarlayacak ve bu program her bir ortak okulun eğitimcilerine agresif davranışlarla başa çıkmada daha etkili stratejiler kullanmasına izin verecek ve 10-13 yaşlarındaki öğrencilerin saldırgan davranışlarını yönetmek için onlara rehberlik edecektir.

Bu projeye 6 ülke , 10-13 yaşları arasındaki yaklaşık 120 doğrudan, 1800 dolaylı etkilenecek öğrenci ve 150 farklı deneyim, bilgi, inançlara sahip, ancak ortak eğitim idealleri olan eğitimciler ve öğretmenler dahil olacaklardır.

44 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Hakkımızda

bottom of page